ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να το επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας, χωρίς να πάρετε φέριμποτ. Μια πλωτή γέφυρα  ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία. Η πλωτή γέφυρα  κάνει περιστροφή κάθε μια ώρα από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 22:00 μ.μ. Από τις 23:00 μ.μ. μέχρι τις 07:00 π.μ. η γέφυρα περιστρέφεται μόνο όταν χρειάζεται να περάσει κάποιο σκάφος.

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου έχει διευκολύνει  την πρόσβαση στη Λευκάδα.  Η Εγνατία Οδός, έχει μειώσει δραστικά την απόσταση από τις Βόρειες περιοχές όπωε η Θεσσαλονίκη και έχει κάνει την πρόσβαση στο Ιόνιο πολύ εύκολη και το ταξίδι γρήγορο και ασφαλές. Επίσης  ο καινούριος αυτοκινητόδρομος της Ιονίας Οδού έχει μειώσει σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού από και προς το Αντίρριο, και συνδέεται με την Εγνατία.

Tο Αεροδρόμιο του Ακτίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Στερεάς Ελλάδας,  4 χλμ. από την Πρέβεζα και 17 χλμ. από τη Λευκάδα.

Κοντινά αεροδρόμια

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων – IOA (86 χλμ.)
Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς – Αργοστόλι – EFL (93 χλμ.)
Αεροδρόμιο Πάτρας – Άραξος – GPA (100 χλμ.)
Αεροδρόμιο Κέρκυρας – CFU (110 χλμ.)
Αεροδρόμιο Ζακύνθου – ΖΤΗ (130 χλμ.)

Πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο Ακτίου

Πραγματοποιούνται εβδομαδιαία δρομολόγια από το Άκτιο προς προορισμούς εσωτερικού ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Πρόσβαση στη Λευκάδα από το αεροδρόμιο Ακτίου

Υπάρχει συγκοινωνία από το ΚΤΕΛ Λευκάδας* (γραμμή Λευκάδα – Πρέβεζα) καθώς και πιάτσα ταξί. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο από τα τουριστικά γραφεία που βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

 

Πτήσεις από Αθήνα για Λευκάδα

Εάν ταξιδεύετε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας μπορείτε να φτάσετε με το λεωφορείο Χ93 της ΟΑΣΑ στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ στον Κηφισό από όπου καθημερινώς εκτελούνται 4 δρομολόγια προς Λευκάδα.

Η Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λευκάδα γίνεται μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας και μετά οι επισκέπτες θα πρέπει να συνεχίσουν οδικώς ( 95 χλμ.). Διαφορετικά υπάρχει επίσης το λιμάνι της Πάτρας (176 χλμ.).

Γραμμή σύνδεσης Ιονίων νήσων (καθημερινά το καλοκαίρι )

Κέρκυρα – Παξοί (Γάιος) – Λευκάδα – Ιθάκη (Πισαέτος) – Κεφαλονιά (Σάμη) – Ζάκυνθος

Πλοία από Κυλλήνη, Πάτρα, Αστακό, Ηγουμενίτσα

Από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη
Από Πάτρα προς Ιθάκη, Κεφαλονιά
Από Αστακό προς Ιθάκη, Κεφαλονιά
Από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, Παξούς

Τοπικά σκάφη (συνδέσεις μεταξύ κοντινών νησιών)

Από Κέρκυρα προς Οθωνούς, Ερεικούσα, Μαθράκι, Παξούς
Από Λευκάδα προς Ιθάκη, Κεφαλονιά, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό
Από Κεφαλονιά προς Ιθάκη, Ζάκυνθο

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με φέριμποτ από το Νυδρί και τη Βασιλική. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη μπορείτε να πάτε από τη Βασιλική ή το Νυδρί, ενώ για το Μεγανήσι  από το Νυδρί. Τα μικρότερα νησιά, Κάλαμος και Καστός, συνδέονται από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Υπάρχουν επίσης αρκετά καράβια που οργανώνου ημερήσιες κρουαζιέρες σε όλα τα νησιά με αφετηρία το Νυδρί.

η πλέον σύγχρονη μαρίνα της Ελλάδας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης. Έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών και διαθέτει: πύργο ελέγχου, κτίριο πολλαπλών χρήσεων, γραφεία ναυτικού ομίλου, συγκροτήματα γραφείων και καταστημάτων, μικρό ξενοδοχείο, μονάδα επισκευής και συντήρησης σκαφών, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, χώρους χειμερινής παραμονής σκαφών. Έχει συνολικό μήκος κρηπιδωμάτων 1.700 μέτρων και πλωτές προβλήτες μήκους 940 μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *